Pahit Manis Kehidupan Nur Aleia
Mouse anda sedang berada di blog sicomel .You may Follow me or back to you own Dashboard.

ASSALAMUALAIKUM :)
Sunday, June 8, 2014 | 8:01 PM | 0 comments
Assalamulaikum warahmatullah hiwabarakhatu.Such a long time imma  keep silent.As you know last year i was busy with school prepared for Spm examination.Overall for my trial result i just got 3A's and for my SPM results i just got 4A's.Alhamdulillah Syukur Ya Rabb.Now its already 2014 and i'm still waiting to continue my studies.i don't know wheter i should go IPTS under mara diploma in engineering technology of automed regulation and control at unikl msi kedah or kptm semporna diploma in TESL or i just waited for rayuan upu.It is totally annoyed things for me to think and made a decision because it is about my further life. :( .And now  I have to start again and again my mission for this year .And of course all people have their own perseption to changed.Changed their life became more better than before.As usual people might choosed to upgrade to changed their image,personality or their own atitude so they will be the new person with new spirit who gonna faced 2014 happily and kindly with new enviroment as diploma students.For me,its enough to become more matured than before as my old starting increase speedly.hehe.The date 12.13.2013 my old grandma (moyang) have passed away.Ya Allah sedih bila teringatkan kembali semua kenangan selama almahrum kamariah bt legoh masih ada bersama kami,Hmm,nenek rest in peace there.Semoga nenek ditempatkan dalam kalangan orang2 beriman.Kami redha dgn kepergian nenek,Syurga Allah menanti nenek disana.Al-Fatihah :( ..Hurmmm...For all my friend who has continue their studies wheter in IPTA ,IPTS,Matrikulasi,Kolej or STPM congrat guys and study smart such a good students ya!.One day we'll be meet again,InshaAllah if Allah will :) .Bloggieee,just now there's a guy who always make my day cheers up.He's Muhammad Fahmi.I love to know him.And i love the way he treated me.Semoga perkenalan kita akan terus berpanjangan dan tiada pengakhiran.Thanks for what you've done for me.for fafayaya,for the suprises.Saya tak akan lupakan all the moments we've been together.It's okay if we gonna be separate in long distance for a while cause i trusted no matter how there's no reason for me to stop thinking ,cared and loving you.I love you Fahmi.There no words to describe how my feelings on you.That's all for today.InshaAllah i'll be more active in my blogger since i've been 18+.kikiki .Assalamualaikum,will be meet again in the next post ya ! :)
Monday, December 31, 2012 | 4:49 PM | 0 comments
Hello people.Assalamualaikum.Long time not updating something in this site.Hewhew.Im busyyyyyy withhh study?Oh no no no ! Triple noo!hehek.Actually im not super busy this school holiday but there nothing to share and creating.Btww,Finally i'll become a Seventeen Gurlzzz.Aha,yukss.There is one day more that the year 2013 will start its operation by leaving 2012 aside. How Fast Time flies!Boooooooooooo.So i will faced Esshhhpiyemmmm(SPM) this year..Woo,Wtf =.=  .Sometime its sound great!Bcause i'll be free and freedom from activity in school as Student!But sometime its sound fear +.+ Do I ready perfectly?Do I believe myself that I can do it for my future..OH nooo.Im not ready yet.hehe,Until when i'll give this same bad statement ;IM NOT READY YET.huhu,There have been lots of things happened in my life during the year 2012 and i have more bad luck than good luck.Aha.such as bad results,problems with friends and more sucks thing happened!So I think the year 2013 will bring me success,happiness and create beautiful memories as a school students k. Let’s forget what make us upset in 2012 and count what make us happy. However, let’s consider these unhappy and bad things in 2012 as lesson for our life.Cehh ;) 2013 is at the door and im too grateful cause i still alive till today.Just remember life is short.Dont break the rules,Forgive quickly,laugh and enjoy uncontrollably and never regret anything that make us smile.So maybe for this year i will rarely updating in this blog,i will rarely log in my fb,tagged accounts.This year is a struggle! Pray for me,SPM Candidates 2013 sucess with superduper results ya.Juen and ieka i hope our friendship will never ends even this is a last years for us.I hope we will sucess together friends,I love youu.Him him him,yeahh i goodluck too ya.Belajar rajin jgn lupa nasihat saya.hekhok.Ok la ,i think we've stop here.Panjang umur,kita jumpa lagi.Assalamualaikum :)

I wish everyone a happy new year!May all your wishes come true the year ahead. :)




Friday, November 9, 2012 | 3:03 PM | 0 comments
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera ;D
So today,tamatlah sekolah bgi sesi 2012.Lega mmg lega.Seronok mmg Seronok.Tapiiiiii 2013 tu tak lama lagi dah.Spmmmm ^.^ Pastuuu nanti rindu juen dgn eika :'(
Apa boleh buatkan lumrah hidup mmg mcmtu.Masa terus berjalan.So,jgn sia-siakan hidup yg sementara ni.Cewahhh ;DDD Holidayyyy?Ahaa.taktahu lagi this year holiday dkat mana dgn family.Tak sabarnyaaa.Hurmm,ok next pasal diaaa.Makin rapat,makin sayang ;D.hahaha itu je mampu ckp utk skrg.hurmmm.Itu je kot nk share hari ni.k papaiiii

Teringat gmbr nitahun 2010 aku dgn juen ;D

Gmbr ni pun 2010.tak pkai lens :D

Gmbr ni pun 2010 tak pkai lens lg ;D
Gmbr 2010 dgn juen


Goodybye school ;)
with eika waktu buka puase 2012



Wednesday, November 7, 2012 | 10:19 PM | 0 comments

Hello,Assalamualaikum..
Sorry for a long time silent.hikhik.Busy with final exam actually.Just now,only two days left to say "Goodbye school,we will meet again in 2013".Ahaaa..So final exam punya result tidak memuaskan dan mengecewakan :'( .Whatever lah kan.malas nk ingat benda dah lepas ;D Jadi esokk hari terakhir leia dgnn kawan dtg skolah as form4.Heee.Happy mmg happy butttttt how times flies?Next year sudah Spm woo.Tapi mcm budak2 je kan.Haha.Yg pasti start 1.12.2012 dah takda mase akuu utk enjoy sangatt.Semangat nii ;D Harap2 lah aku dpt hadap buku ni ek..Jgn la setan ganggu yee;) Err,taktahu dah nk post ape ni.Just tak sabar nk pergi pd next week dgn budak2 kelass.Tak sbarnyaaaaaaaaaaaa ;DDD Ok then,just nak ckp aku syg dia.ILY Rimauuuuu ;D Oklah.no idea just now.Take care.See uuuuu again ;D papai
Tuesday, October 16, 2012 | 5:51 PM | 0 comments
       Hello and Assalamualaikum,
Sorry for a silent.Heeeeee.Final exam just left about 6daysss.Aaaa.Lamenya nak tunggu kan final exam pun nak amek masa 3weeks jugak keee?K tension.Moreover,semua soalan terpaksa buat dgn tutup mata.Hihi.Kesian cikgu yang akan marked kertas saya.Mohon maaf,saya tidak sihat,saya lupa segala-galanya.Arggghh.sucks! Give up nak study paper yg belum amek lagi.Hmmmmmm,i loveeeeeee him.i loooveeeeeeeeee him so muchhhhhh ! k malas nk tulis panjang2 sbb exam takboleh online.curi2 online.K soorrrryyy,see u again.assalamualaikum
buat muka Sengalll

She's my hot mama.ily ibu

Perempuan melayu terakhir :')

bt muka :D

Dah makin gemuk skrg


Otw rayaaa
Ibu .Hving great day karoke together




Sunday, October 7, 2012 | 5:28 PM | 0 comments


“Ya Allah, saya memohon kepada-Mu, rahmat dari sisi-Mu. Dengan rahmat-Mu Engkau menerangi hatiku. Dengan rahmat-Mu Engkau mengumpulkan dan memudahkan urusanku. Dengan rahmat-Mu Engkau balikkan sesuatu yang tiada dariku. Dengan rahmat-Mu Engkau Angkat kesaksianku. Dengan rahmat-Mu Engkau sucikan amalku. Dengan rahmat-Mu Engkau ilhamkan kedewasaanku. Dengan rahmat-Mu Engkau kembalikan sesuatu yang hilang dariku. Dengan rahmat-Mu Engkau jaga aku dari segala keburukan.”
“Ya Allah, kurniakan kepadaku keimanan dan keyakinan yang tidak ada kekufuran lagi setelahnya. Ya Allah karuniakan kepadaku rahmat, yang dengannya aku memperoleh kemuliaan-Mu, di dunia dan di akhirat. Ya Allah, saya mohon kepada-Mu keberhasilan dan keberuntungan dalam takdir. Predikat orang-orang syahid. Kehidupan yang bahagia. Dan pertolongan dalam menghadapi musuh.”
“Ya Allah, saya sampaikan kepada-Mu segala hajatku. Pendeknya fikiranku. Lemahnya amalku. Saya sangat memerlukan rahmat-Mu. Karena itu, Ya Allah, saya memohon kepada-Mu, Wahai Dzat Yang Mengabulkan segala urusan. Wahai Dzat yang Melapangkan dada. Sebagaimana Engkau mudah mengalirkan (air) di antara lautan. Maka saya mohon agar Engkau menghindarkanku dari siksa menyala-nyala. Menghindarkanku dari do’a yang sia-sia. Dan dari fitnah kubur. Ya Allah, sungguh, sangat pendek fikiranku tentang itu. Urusanku tidak sampai menjangkaunya. Dan niatku tidak sampai melampauinya, dari kebaikan yang telah Engkau janjikan kepada seseorang dari makhluk-Mu. Atau kebaikan yang Engkau berikan kepada seseorang dari hamba-hamba-Mu. Dan karena itu saya rindu kepada-Mu akan itu. Saya memohon kepada-Mu bisa mendapatkannya dengan rahmat-Mu, Ya Rabbal ‘Alamin.”
“Ya Allah, Dzat Yang mempunyai tali yang kuat dan urusan yang baik. Ya Allah, saya memohon kepada-Mu rasa aman di hari persaksian. Syurga di hari kekekalan. Bersama orang-orang dekat lagi syuhada’. Bersama orang-orang yang rukuk lagi sujud. Bersama dengan orang-orang yang memenuhi janji-janjinya. Ya Allah, Sungguh Engkau Maha Cinta dan Kasih-Sayang. Dan Engkau bekerja sesuai dengan apa yang Engkau kehendaki sendiri.”
“Ya Allah, jadikan kami orang-orang yang menjadi sebab orang lain mendapat petunjuk, dan kami sendiri bagian dari orang-orang yang mendapatkan petunjuk. Bukan orang-orang yang sesat lagi menyesatkan. Damai terhadap penolong-penolong-Mu. Perang terhadap musuh-musuh-Mu. Kami cinta dengan cinta-Mu kepada orang yang mencintai-Mu. Kami menentang dengan permusuhan-Mu terhadap orang yang melawan-Mu. Ya Allah, inilah do’a, telah kami panjatkan, karena itu sewajarnya Engkau mengabulkan. Ya Allah, kesungguhan telah kami buktikan, oleh karena itu Engkau pasti melepangkan.”
“Ya Allah, saya hamba-Mu, Ubun-ubunku berada dalam genggaman-Mu. Hukum-Mu berlaku bagiku. Adil putusan-Mu padaku. Saya memohon kepada-Mu dengan menyebut segala nama-Mu. Nama Yang Engkau sendiri menamai-Mu. Atau nama yang telah Engkau turunkan dalam kitab-Mu. Atau nama yang telah Engkau ajarkan kepada salah satu makhluk-Mu. Atau nama yang hanya Engkau yang tahu karena Engkau rahasiakan dalam sisi-Mu. Agar Engkau, Ya Allah, menjadikan Al Qur’an sebagai pelita hatiku. Sebagai cahaya bagi dadaku. Sebagai penawar kegelisahanku. Sebagai penghalau kegundahanku.”
“Ya Allah, sayangi aku untuk meninggalkan maksiat dan dosa, selamanya, selama Engkau menghidupkanku. Ya Allah, sayangi aku, agar Engkau tidak membebani aku di luar kemampuanku. Ya Allah, kurniakan kepadaku penglihatan yang indah terhadap sesuatu yang Engkau redhai dariku. Ya Allah, Pencipta langit dan bumi. Dzat Yang Maha Tinggi lagi Terhormat. Mulia yang tiada duanya. Ya Allah, saya memohon kepada-Mu, Wahai Dzat Yang Maha Kasih. Saya memohon kepada-Mu dengan kemuliaan Engkau dan cahaya Wajah-Mu, agar Engkau meneguhkan hatiku dalam menjaga kitab-Mu, sebagaimana Engkau mengajarkan itu kepada kami. Kurniakan kepadaku kekuatan untuk selalu membacanya sesuai yang Engkau redhai.”
“Ya Allah, Pencipta langit dan bumi. Dzat Yang Maha Tinggi lagi Mulia.Yang memiliki Kehormatan tiada tanding. Ya Allah, saya memohon kepada-Mu, Wahai Dzat Yang Maha Kasih. Saya memohon kepada-Mu dengan kemuliaan-Mu dan cahaya Wajah-Mu, agar Engkau menerangi penglihatanku dengan Kitab-Mu. Agar Engkau melancarkan lisanku dengan kitab-Mu. Agar Engkau lapangkan hatiku dengan Kitab-Mu. Agar Engkau luaskan dadaku dengan Kitab-Mu. Agar Engkau bersihkan badanku dengan Kitab-Mu. Karena tidak ada yang bisa menolongku dalam menjalankan kebaikan selain-Mu. Tiada yang bisa mendatangkan kebaikan kepadaku selain Engkau. Dan tidak ada daya dan upaya kecuali datang dari Engkau, Ya Allah, Dzat yang Maha Tinggi lagi Maha Agung.”

Sungguh Ya  Allah,aku amat merinduimu.Ampunkanlah ya Allah dosa-dosaku.Hindarikan aku daripada perbuatan keji yang dilarang olehMu Ya Allah.Berikanlah aku hidayah.

Friday, September 21, 2012 | 2:14 PM | 0 comments
Sekiranya kita cinta kepada manusia
Tidak semestinya manusia cinta kepada kita
Tetapi sekiranya kita cinta kepada Allah
Nescaya cinta Allah tiada penghujungnya

Sekiranya kita cinta kepada manusia
Kita akan cemburu kepada orang yang menyintai mereka yang kita cintai
Tetapi sekiranya kita cinta kepada Allah
Kita akan turut menyintai mereka yang melabuhkan cintanya kepada Allah juga

Ya Allah
Seandainya dia adalah jodoh yang ditetapkan olehMu kepadaku
Maka lahirkanlah ke dalam hatiku
Cinta kepadanya adalah keranaMu
Dan lahirkanlah ke dalam hatinya
Cinta kepadaku adalah keranaMu

Namun,
Seandainya die bukan jodoh yang ditetapkan olehMu kepadaku
Berikanlah ku kekuatan agar pasrah
Dalam mengharungi ujian
Yang Kau beri kepadaku

Ya Allah, jika aku jatuh cinta, cintakanlah aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya kepadaMu, agar bertambah kekuatanku untuk menyintaiMu

Ya Muhaimin, jika aku jatuh cinta, jagalah cintaku padanya agar tidak melebihi cintaku kepadaMu 

Ya Rabbana, jika aku jatuh hati, jagalah hatiku padanya agar tidak berpaling padaMu 

Ya Rabbul Izzati, jika aku rindu, rindukanlah aku pada seseorang yang merindu syahid dijalanMu..
Amin Ya Rabbal Alamin..
 

Monday, September 10, 2012 | 4:42 PM | 0 comments

 Hello.Peace be upon you.I can honestly say that I miss the feeling of being so close to Allah. I know that statement is somewhat wrong, because He is always with us every step of our lives if we let Him be with us.Sometimes you feel so far from Allah eventhough He is right there beside you if you need Him. But we often forget about Him. I often forget about Him.Ya Allah please forgive me. Please.And right now, I am trying to bring mine back up slowly.Step by step even just now i am not wearing for hijab/tudung yet.But i really hope one day,im being a Muslimah girl with hijab.Again,pray for me:) Thank you Allah for constantly bringing me back to You.

There,I just have less than one/half months to prepare for this final examination and get ready for being awesome Spm Candidate 2013.Whoaa,honestly I not ready yet,even for 20%.hee :D Yayayaya,I just playing around and I just feel nothing to worry now bcause I think that Spm will be Super longtime.Haha,but the fact?Time flies so fast is it?Whatever happens just pray for me.hihi.Next,I supposed to write about him.Lately,we always having fight together is it?And I always hurting you and not control my emotional.B,I feel sorry for being annoying to you.Im sorry.But please believe me,im happy with you.Dear b,ilysm.Thanks be mine and thanks for everything.Next,about my friends Juen and ieka.Again i've thanked to both of you bcause be my friends just now.Even we always thinks and remind 'how our friendship will longlasting and never ends'.You know what,I just loves both of you like my own family.Even I know both of you just miss your all old bestfriends,Ana and Aten and miss you all friendship without me cause I know I am new in your group is it?Yeah,Im accept it and I always support your friendship together.Nothing to be jealous loll.I know we all miss Aten,but whatelse can we do?Hmm,just forget about it and hope our problems will settled one day.Oh yaa!I just want to wish for my little sister for UPSR examination tomorrow.And those all UPSR candidates,'Do the Best' and goodluck.Pray for them<3 .Got to go now.Assalamualaikum.

Saturday, September 8, 2012 | 9:25 PM | 0 comments
sempurnanya sifatMU
tulusnya hatiMU
jujurnya niatMU
tingginya kesabaranMU

Aku tak mampu menanggung sebuah cinta sempurna dariMU

i love you. you are so perfect. you are greatest of all. i love you with all my heart and soul. you are the only one, you are indescribable. i love you so much, and longing to see you. i want to die with your blessings. i want to live with your love. i dont want to make you mad. you are the eternal love. everyone is worshiping you day and night. i just want to live under your love eternally, even after i die.

ALLAH

i love you. i love you. i love you. i love so much.

*THANKS FOR YOUR LOVE AND ALWAYS MAKES ME HAPPY. EVEN IF SOMETIMES YOU MAKE ME DOWN, BUT I KNOW, U ARE TEACHING ME SOMETHING*

U are sooooo perfect. Thank you ALLAH, because u love me, and i know that you know how much i love you too. yes, i love you.

maha suci ALLAH yang mengurniakan rasa cinta. raja bagi segala cinta. jika dikumpulkan kesemua cinta makhluk di dunia ini, tidak sampai 1% pun daripada cinta dari Allah.

semoga beroleh cinta Allah, di dunia, dan juga di sana nanti.

#copy/paste
Monday, September 3, 2012 | 10:14 PM | 0 comments
Hello di sana.Assalamualaikum,
Sekarang makin kerap ek surf internet ni.Hihi.Ya,im accpt it.Kblakangan ni after Hari Raya malam2 je mana bukak buku.Then kat sekolah tidur.Haha.Mcm dah habis sekolah aku buat ek.Lantak lah kan.Kalau dah takda mood tak kan nak paksa belajar kan.hihi.Di sana,aku tengah sentap.Sentap sesangat sbb duit aku masih belum cukup nak beli bb -.- Kenapa la ayah aku tak nak support kan.Sedihhh,Kalau buku,tuisyen beribu2 pun takpa.Nak watcano kan murid2 mcm ni la.Umur tak sesuai nak guna hp lagi.Haha.K takpa,aku akan cari duit selagi aku mampu ok :) Di sana,aku ingat raya dah habis ek ..Rupanya this week and next week penuh openhouse yang aku harus hadir.Aduhhhhhhh,hancur plan diet aku mcm ni.Hahahhahaha/.Sengetttttt.Di sana,Aku gaduh dgn dia tdi.Act gaduh biasa but aku amik serious.Mmg aku yang salahkan ..orang ajak bergurau,aku je yg terlebih emotional.Dear you,im sorry.Leeya minta maaf.Tak ada niat nk ckp mcm tu,kasar2 or what dgn awk.hmm,Maaf takdpt nk jage perasaan awk.B,tadi aku nangis.nangis pasal kau.hmm.aku syg kau..syg sangattttt.b,Im just an ordinary girl and unperfect girl.Im sorry if i just being annoying to you.Aku sayang kau,sengallll.Only you.Thanks be mine.And  I hope so it never ends.I love you Mr.A ! ILOVEYOU ! Acano den nak prove kn kt ekau ni eh..One day ok.Be'll waiting for our wonderful meet about 3 Months more.Jaga diri di sana.Loveya !

Gemok.tembamnye pipi aku dah :(

Gemok gedik

Gemok gedik

Gemok buat muka dlm kereta.Hihi

Aku teringat gambar ni.last year tak silap.haha :DD


CLICK UNTUK BACA POST LAMA
About Me
NUR ALEIA here ! Hello peeps :)
Hello.My name Nur Aleia.Im eighteen years.Stay Seremban,Negeri Sembilan :)


FAV SONG

THANKS
TERIMA KASIH YE AWAK AWAK SEMUA SUDI SINGGAH DEKAT BLOGSITE SAYA YANG TAK SEBERAPA NI.LOVE YOU,ASSAALMUALAIKUM :)